2011. június 27., hétfő

Itt jártunk

Az elmúlt héten egy festői osztrák kisváros Bad Gastein vendégszeretetét élveztük. A városka a Hohe Tauern nemzeti park déli részén kb. 1ooo m tengerszint feletti magasságban fekszik. Hatalmas vízesés szeli ketté, mely csodás látványban részesíti az odalátogatót. Már a századfordulón is közismert idegenforgalmi célpontnak számított. A szecessziós stílusú patinás szállodákat és a kaszinót előszeretettel látogatták a Monarchia arisztokratái, s maga a császári család tagjai is - élvezve a környék gyógyfürdőinek áldásos hatását. 
Bad Gastein környékén 18 gyógyvizforrás ontja magából az enyhén radioaktív radonos termálvizet, mely igen jó hatással van számos betegségre - így pl. a gyulladásos reumára, ízületi kopásokra, vagy az allergiás, légzőszervi és anyagcsere-megbetegedésekre.  Forrás.


A közeli Stubnerkogel tetején 2230 m magasan található Európa legnagyobb függőhídja. Tériszonyosoknak nem igazán ajánlom...


 A Hohe Tauern nemzeti park területe túraútvonalakban gazdag. Szurdoktúrákat akár kisebb gyerekekkel is be lehet vállalni.

Kitzlochklamm

Liechtensteinklamm
A werfeni vár Bad Gasteintől 52 km-re fekszik. Az idegenvezetők korhű ruhákban vezetnek körbe a váron, majd  a várkertben nézhetjük meg a solymászok bemutatóját.



 A közeli Wagrain és Alpendorf libegői 1500-1700 m magasba visznek fel. A hegytetőkön hatalmas játszótereket és vidámparkot találunk. Miközben a gyerekek játszanak, élvezhetjük  kilátást a hegyekre és a közeli tengerszemre. Kiváló családi program.


Ami 1700 m magasban is kihagyhatatlan, az igazi osztrák almás-rétes, fahéjas tejszínhabbal.



1 megjegyzés:

  1. De szép képek! Gyönyörű hely (és félelmetes is).
    Az az almás-rétes nagyon guszta!

    VálaszTörlés